Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη τρίωρη, Διαδικτυακή Επιμορφωτική Συνάντηση του προγράμματος DIGITAL Technologies to Improve Adult Learning με θέμα «Ψηφιακά Εργαλεία για τη Βελτίωση της Μάθησης Ενηλίκων».

Στόχος του προγράμματος

Ο στόχος του έργου DIGITAL Technologies to Improve Adult Learning είναι να επιτρέψει και να παρακινήσει τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται με ενήλικες χαμηλών προσόντων και χαμηλής ειδίκευσης να χρησιμοποιήσουν στρατηγικές και εργαλεία ψηφιακής μάθησης για να κάνουν τη μάθηση περισσότερο ελκυστική και σχετική για τους εκπαιδευόμενους και να ενισχύσουν την  επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη τους.

Πλαίσιο σεμιναρίου

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί το τρίτο και τελευταίο στάδιο του προγράμματος και έχει ως στόχο του την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευόμενων και την ενθάρρυνσή τους για τον χειρισμό ψηφιακών εργαλείων μάθησης με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Περιεχόμενο σεμιναρίου

Οι εκπαιδεύτριες, Γκέλη Μανούσου και Τόνια Χαρτοφύλακα, παρουσίασαν τα εκπαιδευτικά υλικά του προγράμματος: Οδηγός καλών πρακτικών DIGITAL, Εργαλειοθήκη DIGITAL, DIGITAL Online Learning Course και προσκάλεσαν τους/τις 21 συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτές/τριες ενηλίκων να πειραματιστούν με αυτά μέχρι την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης αυτής συνάντησης οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και να ανταλλάξουν προτάσεις και ιδέες για μελλοντική εφαρμογή στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική τους.

Αποτίμηση πρώτης συνάντησης

Η πρώτη αυτή διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο. Στο σύνολό τους οι εκπαιδευόμενοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τα ψηφιακά εργαλεία με τα οποία ήρθαν σε επαφή, αλλά και για όλες τις καινοτόμες πρακτικές για τις οποίες έγινε λόγος. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες από τις σκέψεις των εκπαιδευόμενων, για την καταγραφή των οποίων χρησιμοποιήθηκε το Jamboard.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here