Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, ώρες 18.00 – 20.00 θα πραγματοποιηθεί το 4ο webinar της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων με θέμα “Freire και Αξιολόγηση: Παρουσίαση του βιβλίου «Η Παιδαγωγική της Αξιολόγησης»”.

Περιεχόμενο

Αντικείμενο του webinar είναι η παρουσίαση του βιβλίου «Η Παιδαγωγική της Αξιολόγησης», το οποίο εξέδωσε το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ προκειμένου να τιμήσει την εκατονταετηρίδα της γέννησης του Paulo Freire. Το βιβλίο αυτό είναι μετάφραση του τόμου Pedagogy of Evaluation (επιμέλεια αγγλικής έκδοσης: Michael Quinn Patton, επιμέλεια ελληνικής έκδοσης: Θανάσης Καραλής). Στο βιβλίο αυτό, διακεκριμένοι θεωρητικοί της αξιολόγησης, καθώς και συνεργάτες του Paulo Freire, συζητούν για την επίδραση των ιδεών του στη θεωρία και πράξη της αξιολόγησης. Περιλαμβάνει κεφάλαια τόσο με θεωρητικό προσανατολισμό όσο και με εφαρμοσμένες προσεγγίσεις αξιολόγησης εμπνευσμένες από φρεϊρικές αρχές. Στις εισηγήσεις και τη συζήτηση θα επιδιωχθεί η ανάλυση αυτών των προσεγγίσεων, οι πιθανές προεκτάσεις τους στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων, αλλά και σε άλλα πεδία εκπαίδευσης, καθώς επίσης και η συνεισφορά τους σε συγκεκριμένα ρεύματα αξιολόγησης.

Το βιβλίο «Η Παιδαγωγική της Αξιολόγησης» μπορείτε να το διαβάσετε και να το κατεβάσετε δωρεάν από την ιστοσελίδα της ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

Συζητούν οι:

Λαμπρίνα Γιώτη, επίκουρη καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια-σύμβουλος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εκπαίδευση Ενηλίκων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ήρα Παπαγεωργίου, Δρ. Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) ΓΣΕΕ και καθηγήτρια-σύμβουλος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εκπαίδευση Ενηλίκων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Θανάσης Καραλής, καθηγητής ΤΕΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Πατρών, διευθυντής του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Ερευνών και Επιμόρφωσης.

Συντονισμός

Χρήστος Γούλας, Δρ. Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Για να παρακολουθήσετε το webinar αυτό, θα πρέπει να είστε ενεργό μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα εγγραφής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here