ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Λεξικό Εκπαίδευσης Ενηλίκων»

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, ώρες 19.00-20.30

Myrtillo Café

Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (Πρώην ΚΑΠΑΨ)
Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι (μέσα στο πάρκο)
(χάρτης)

H Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΕΕΕ) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Λεξικό Εκπαίδευσης Ενηλίκων» σε επιμέλεια των Θανάση Καραλή και Πάρη Λιντζέρη, που εκδόθηκε από την ΕΕΕΕ στο τέλος του 2022. Η ηλεκτρονική έκδοση του Λεξικού διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα της ΕΕΕΕ. Η έκδοση είναι αποτέλεσμα της συμβολής και συνεργασίας 40 συγγραφέων, Ελλήνων πανεπιστημιακών ερευνητών/τριών και επαγγελματιών του πεδίου της γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης ενηλίκων. Αποτελεί το πρώτο λεξικό όρων της εκπαίδευσης ενηλίκων που γράφτηκε εξ αρχής στη ελληνική γλώσσα με αναφορές και παραδείγματα που παραπέμπουν στις εμπειρίες των εκπαιδευτών ενηλίκων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Το βιβλίο περιλαμβάνει αφενός 55 θεματικά λήμματα αναφορικά με βασικές έννοιες και όρους της εκπαίδευσης ενηλίκων και αφετέρου παρουσίαση του έργου και των κύριων ιδεών 16 διακεκριμένων στοχαστών του πεδίου. Περιλαμβάνει, επίσης, πρόλογο του Προέδρου της ΕΕΕΕ κ. Αλέξη Κόκκου, εισαγωγή των επιμελητών και σύντομα βιογραφικά σημειώματα των συγγραφέων.

Στην εκδήλωση θα κάνουν σύντομες παρεμβάσεις οι επιμελητές της έκδοσης, ο πρόεδρος της ΕΕΕΕ και κάποιοι/ες από τους συγγραφείς των λημμάτων. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες με εστίαση στη χρησιμότητα και τις προοπτικές περαιτέρω συμπλήρωσης, καθώς  και δυνητικής αξιοποίησης του Λεξικού στις σπουδές, στην επιμόρφωση, αλλά και στην πρακτική της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Θα ακολουθήσει μπουφές με κρασί και μεζεδάκια. Καθώς η εκδήλωση είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, για τη συμμετοχή σας συμπληρώνετε υποχρεωτικά τη φόρμα εδώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here