Η κοινοπραξία RegALE διεξάγει έρευνα με αντικείμενο τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στην εκπαίδευση ενηλίκων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.  Η έρευνα επιδιώκει επίσης να εντοπίσει τις ανάγκες και τις ελλείψεις των δικτύων εκπαίδευσης ενηλίκων.

Αύξηση αντίκτυπου και βιωσιμότητας για τα δίκτυα οργανισμών εκπαίδευσης ενηλίκων

Το πρόγραμμα RegALE έχει ως στόχο να ενισχύσει τα δίκτυα των οργανισμών εκπαίδευσης ενηλίκων και να δημιουργήσει συνεργασίες με περιφερειακές και τοπικές αρχές, αυξάνοντας τον αντίκτυπο και τη βιωσιμότητα των εκπαιδευτικών τους δράσεων.

Το σημαντικότερο αποτέλεσμα του συγκεκριμένου προγράμματος θα είναι η ενίσχυση της  ικανότητας των συμμετεχόντων φορέων να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις, να δημιουργούν συνεργατικές δομές και να προωθούν τη φιλοσοφία της εκπαίδευσης ενηλίκων οριζόντια σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Πρώτη φάση: ανιχνεύοντας προκλήσεις και ευκαιρίες

Το RegALE ξεκίνησε τις εργασίες του επίσημα τον Μάρτιο. Στην πρώτη φάση του προγράμματος οι συνεργάτες θα μελετήσουν την υπάρχουσα κατάσταση σε σχέση με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της εκπαίδευσης ενηλίκων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Επιπλέον, θα συλλέξουν καλές πρακτικές που προάγουν τη φιλοσοφία μάθησης.

Η κοινοπραξία έχει σημαντικά κίνητρα και προσδοκίες για το project αυτό. Το πρόγραμμα συντονίζει η ΕΑΕΑ σε συνεργασία με την European Association of Regional & Local Authorities for lifelong learning (EARLALL). Συνεργάτες του Project είναι οι: Varaždin County, Vestland County Council, Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (HAEA), AONTAS, Estonian Non-formal Adult Education Association, Learning and Work Institute, VHS Baden-Württemberg, Adult Education Borås, και University of Siena.

RegALE kick off meeting

Πείτε μας τη γνώμη σας μέσα από την έρευνα του RegALE

Εάν θέλετε να γίνετε μέρος μίας ομάδας ανθρώπων που εμπλέκονται στις συστάσεις πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την εκπαίδευση ενηλίκων, μοιραστείτε μαζί μας τη γνώμη σας συμπληρώνοντας την έρευνα του RegALE. Λαμβάνοντας μέρος στην έρευνα, θα έρθετε σε επαφή με ιδέες για σύγχρονες και μελλοντικές πρακτικές εκπαίδευσης ενηλίκων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο από συμμετέχοντες σε όλη την Ευρώπη, ενώ θα έχετε πρόσβαση και σε μία πρακτική περίληψη των αποτελεσμάτων.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας η κοινοπραξία RegALE θα αναδείξει καλές πρακτικές στην εκπαίδευση ενηλίκων και θα προτείνει πιθανούς τρόπους για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και βελτίωσης των δικτύων που την προωθούν.  

Διαδικασία έρευνας RegALE

Προκειμένου να ολοκληρώσετε την έρευνα θα χρειαστείτε περίπου 15 με 30 λεπτά. Η έρευνα θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 25 Ιουνίου. Οι απαντήσεις και οι σύνδεσμοι, που θα συμπεριλάβετε, μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα. Οι απαντήσεις σας θα είναι εμπιστευτικές, θα χρησιμοποιηθούν ανώνυμα και μόνο για τους σκοπούς του προγράμματος από την ερευνητική ομάδα του RegALE.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το RegALE project μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here