“Transformative Learning Telling, Evaluating, and Deepening Our Story”

Η International Transformative Learning Association (ITLA) ιδρύθηκε πριν δύο περίπου χρόνια και συσπειρώνει τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας της μετασχηματίζουσας μάθησης, διαθέτει πλούσιο website με υλικό, συνεντεύξεις, πληροφορίες κ.ά., καθώς επίσης αναπτύσσει ερευνητικές/επιστημονικές συνέργειες και κοινά projects μεταξύ των μελών της, webinars, workshops, συνδιασκέψεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδόσεις, ποικίλες μορφές επικοινωνίας, διαλόγου κ.ά.

14o Διεθνές Συνέδριο Μετασχηματίζουσας Μάθησης

Στις 6-9 Απριλίου 2022 η ITLA διοργανώνει το 14o Διεθνές Συνέδριο Μετασχηματίζουσας Μάθησης στο Michigan State University, East Lansing, MI, με τίτλο “Transformative Learning Telling, Evaluating, and Deepening Our Story”. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για κατάθεση προτάσεων.

Σημαντικές ημερομηνίες

  • 15 Οκτωβρίου 2021 – Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προτάσεων
  • 15 Δεκεμβρίου 2021 – Ειδοποίηση αποδοχής προτάσεων
  • 1 Φεβρουαρίου 2022 – Υποβολή τελικού κειμένου

Αντιμετωπίζοντας τον μετασχηματισμό σαν κάτι σπάνιο

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, στο κέντρο αυτού του συνεδρίου βρίσκεται το κοινό ενδιαφέρον για τον μετασχηματισμό, μία λέξη που χρησιμοποιείται συχνά στις μέρες μας. Μία γρήγορη αναζήτηση στο Google θα φέρει σχεδόν 2 εκατομμύρια αποτελέσματα. Μπορεί να εντοπίσει κανείς την έννοια του μετασχηματισμού να χρησιμοποιείται από συμβούλους επιχειρήσεων, συμβούλους ζωής, εκπαιδευτές, επαγγελματίες υγείας και πολλούς άλλους επαγγελματίες που υπονοούν ότι η εργασία τους προκαλεί ριζική αλλαγή. Εντούτοις, αν όλα οδηγούν σε μετασχηματισμό, αυτό δε θα πρέπει να απαιτεί ιδιαίτερη δυσκολία προκειμένου να επιτευχθεί η αλλαγή;

Μήπως όμως, να θεωρήσουμε τον μετασχηματισμό ως κάτι δύσκολο, κάτι που δε συμβαίνει συχνά; Τι θα γινόταν αν αναγνωρίζαμε τη δυσκολία μετασχηματισμού ως κάτι για το οποίο πασχίζουμε, αλλά σπανίως συμβαίνει; Σαν τι θα έμοιαζε αυτό;

Στο Διεθνές Συνέδριο Μετασχηματίζουσας Μάθησης 2022, έχει τεθεί ως στόχος να επαναπροσδιοριστεί η αφετηρία, να γίνει κατανοητό σε ποιο σημείο βρισκόμαστε σήμερα και να κατατεθούν σκέψεις για το μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here