12ο webinar της ΕΕΕΕ με θέμα ‘Mentoring & Coaching στην Εκπαίδευση και στην Εργασία’

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022

18.00-20.00

Οι συνεχείς αλλαγές και προκλήσεις της ψηφιακής εποχής στο χώρο της εκπαίδευσης και της εργασίας, έχουν οδηγήσει στην εφαρμογή νέων καινοτόμων προσεγγίσεων όπως είναι το Mentoring και το Coaching. Η αξιοποίησή τους έχει  ιδιαίτερη αξία για τη διασφάλιση της ποιότητας στο χώρο της εκπαίδευσης και της εργασίας. Στο πλαίσιο του Mentoring και του Coaching, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας μίας ασφαλούς σχέσης εμπιστοσύνης, εντός της οποίας είναι δυνατή η μάθηση και η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων ώστε να οδηγηθούν μέσα από τις προσωπικές τους διαδρομές  και εμπειρίες στις καλύτερες δυνατές αποφάσεις.

Το webinar καλείται να διερευνήσει πώς οι καινοτόμες αυτές προσεγγίσεις μπορούν να συνεισφέρουν στην εκπαιδευτική και στην εργασιακή ένταξη και ανάπτυξη, μέσα από βραχύχρονες παρεμβάσεις που εστιάζουν στις δυνάμεις κάθε ατόμου και στο ‘εδώ και τώρα΄. Παράλληλα, συζητά τις διαφορές και τα όρια μεταξύ Mentoring και Coaching με την Συμβουλευτική και τη Θεραπεία και προσεγγίζει κριτικά ερωτήματα για τις διαφορετικές εκπαιδευτικές δομές και πλαίσια εργασίας στα οποία μπορεί να τύχουν εφαρμογής.

Ομιλητές:

“Η αξιοποίηση του (e)-Mentoring στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων”

Ιωσήφ Φραγκούλης, Καθηγητής Διδακτικής Μεθοδολογίας και Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Παιδαγωγικό Τμήμα, ΑΣΠΑΙΤΕ.

Coaching & Mentoring στο χώρο εργασίας”

Μάνος Παυλάκης, Λέκτορας Μάθησης Ενηλίκων & Ηγεσίας, Πανεπιστήμιο Frederick, Κύπρου, Καθηγητής-Σύμβουλος ΕΑΠ

Συντονισμός: Άννα Τσιμπουκλή, Επίκουρη Καθηγήτρια Διά βίου μάθησης, δυναμικής ομάδας και εκπαίδευσης ενηλίκων, ΠΤΔΕ, Σχολή Επιστημών της Αγωγής, ΕΚΠΑ.

Για να εγγραφείτε συμπληρώνετε τη φόρμα εδώ https://forms.gle/FwiyVCvQEx4mLMCv7

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο Ιωσήφ Φραγκούλης είναι Καθηγητής Διδακτικής Μεθοδολογίας και Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε). Καθηγητής Σύμβουλος και Συντονιστής στη Μεταπτυχιακή Θεματική Ενότητα «Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει ως Εντεταλμένος Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του ίδιου τμήματος. Έχει διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών αντικείμενα σχετικά με διδακτική ενηλίκων και την εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων, (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ, Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής). Είναι μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ε.Ε.Ε.Ε.), ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής, μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, καθώς και του Δικτύου για την Ανοικτή και εξ ́ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό εργασιών σε συλλογικούς τόμους σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά σχετικά με την εκπαίδευση και διδακτική ενηλίκων, την εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τις βιωματικές συμμετοχικές τεχνικές, το mentoring και την ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση και κατάρτιση. Έχει συγγράψει εκπαιδευτικά βιβλία και έχει συμμετάσχει στην παραγωγή διδακτικού υλικού τόσο με χρήση συμβατικών μεθόδων εκπαίδευσης, όσο και με χρήση μορφών εξ ́ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ο Μάνος Παυλάκης είναι Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Frederick και διδάσκει Εκπαίδευση Ενηλίκων και Εκπαιδευτική Ηγεσία. Για χρόνια έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής εκπαιδευτών, εκπαιδευτής και σύμβουλος ανάπτυξης ανθρώπινων πόρων σε οργανισμούς στον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον τρίτο τομέα. Έχει συγγράψει εκπαιδευτικά υλικά και μελέτες σε θέματα σχετικά με Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Coaching, Δυναμική Ομάδας, Επικοινωνία και Συνεργασία, την Επιχειρηματική Εκπαίδευση, τις Οριζόντιες Ικανότητες για οργανισμούς, όπως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ο ΣΕΒ κ.ά. Ήταν Learning Manager και δημιουργός του εκπαιδευτικού υλικού για το πρόγραμμα ‘Youreca’, το οποίο έλαβε Βραβείο Ποιότητας και Αριστείας της Unesco και έχει διακριθεί για την κοινωνική του δράση, λαμβάνοντας, ως Πρόεδρος του ΜΚΟ Youthnet Hellas, το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2013. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του αφορούν τη βασισμένη στην εργασία μάθηση, την ανάπτυξη ικανοτήτων των εκπαιδευτών και τους οργανισμούς μάθησης. Έχει πτυχία στην Ελληνική Φιλολογία (ΕΚΠΑ) και στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (ΕΑΠ), μεταπτυχιακά διπλώματα στην Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού (Leeds University Business School) και στις Πολιτικές Επιστήμες (Πανεπιστήμιο Κρήτης), και διδακτορικό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ), ενώ ολοκληρώνει μετα-διδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here