Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο President η εκδήλωση με τίτλο “Τέχνη και Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, ένας δημιουργικός διάλογος”, στα πλαίσια του Erasmus+ προγράμματος Bridging Digital. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εστιάζει σε καινοτόμες πρακτικές και έχει ως στόχο του να υποστηρίξει την ανάπτυξη και το συνδυασμό των ψηφιακών και των δημιουργικών ικανοτήτων, τόσο για τους εκπαιδευτές ενηλίκων όσο και για τους επαγγελματίες της τέχνης. Υλοποιείται από τη σύμπραξη τεσσάρων οργανισμών, την Intercult από τη Σουηδία, την City Culture Institute από την Πολωνία, Fablevision από τη Σκωτία και την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων από την Ελλάδα.

Όσα συνέβησαν

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του προγράμματος στους παρευρισκόμενους, τους στόχους, τα στάδια αλλά και τις εφαρμογές των εταίρων. Ακολούθησε η παρουσίαση της ομάδας των Αγγέλων της Χαράς, του έργου τους και της εμπλοκής τους στο Bridging Digital. Τέλος, ακολούθησε το εργαστήριο με τίτλο “Προσαρμόζοντας τη θεατρική πράξη στο ψηφιακό μέσο: δημιουργικά εργαλεία και εκπαιδευτικές εφαρμογές” κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να αποτυπωθεί ένα θεατρικό δρώμενο με στόχο την ψηφιακή διανομή του, πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ένα ψηφιακό έργο στην εκπαιδευτική διαδικασία και τελικά πώς θα μπορούσε να σχεδιαστεί ένα θεατρικό δρώμενο πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές κατευθύνσεις, όπως η ιδιαίτερη συνθήκη της τρίτης ηλικίας σε ένα εξελισσόμενο κοινωνικό περιβάλλον.

Όσα θα συμβούν!

Το εργαστήριο αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια τα προγράμματος αυτού.

Όσοι δε μπορέσατε να το παρακολουθήσετε μπορείτε να πάρετε μια γεύση μέσα από το βίντεο που δημιουργήσαμε από τη βραδιά εκείνη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο blog μας, στην ιστοσελίδα του, καθώς και στη σελίδα του στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here