Στις 14 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το webinar με τίτλο “Exploring Art for Perspective Transformation”. Σε αυτό ο καθηγητής Αλέξης Κόκκος συζήτησε για το βιβλίο του, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις Brill/Sense.

Στο πρώτο μέρος, αναλύει ποικίλες θεωρητικές προσεγγίσεις (Αριστοτέλης, Dewey, Gramsci, Greene, Σχολή Φρανκφούρτης, Μουσειοπαιδαγωγική) που εξετάζουν την επαφή μας με την τέχνη – αισθητική εμπειρία – ως ένα σημαντικό μέσο, που διευκολύνει την ανάδυση ιδεών, οι οποίες αμφισβητούν το κατεστημένο, και συμβάλλουν στον μετασχηματισμό προβληματικών και στερεοτυπικών απόψεων.

Στο Δεύτερο Μέρος παρουσιάζονται αναλυτικά οι αρχές και τα στάδια της μεθόδου «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Αισθητική Εμπειρία» που ανέπτυξε ο Α. Κόκκος, μαζί με πολλά παραδείγματα εφαρμογής.  Παρουσιάζεται ακόμα ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο αξιοποιούνται τα εικαστικά έργα, η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος και η μουσική στο πλαίσιο της μεθόδου.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο: https://brill.com/view/title/59804

Συντονίστρια ήταν η Wilhelmenia Wilson, Executive Director of Healthy Black Families, Inc & ITLA Leadership Circle member

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το webinar στο YouTube:

Η International Transformative Learning Association (ITLA) είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων, οργανισμών και κοινοτήτων που προέρχονται από περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η αποστολή της είναι να προάγει την κριτική Παιδαγωγική, την έρευνα, τη διδασκαλία και την εφαρμογή των κοινωνικών, επιστημονικών, καλλιτεχνικών και ανθρωπιστικών όψεων των μετασχηματιστικών θεωριών μάθησης.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο www.intertla.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here