Τετάρτη, 9 Μαρτίου, 6-8 μμ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΤΟΥ  ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ του  JACK  MEZIROW

«Η ΘΕΩΡΙΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ»

(Υπό έκδοση από την Επιστημονική Ένωση)

Σε λίγες εβδομάδες, θα κυκλοφορήσει, από τις εκδόσεις της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, μεταφρασμένο στα ελληνικά, το βιβλίο του Mezirow «Transformative dimensions of adult learning», που στην ελληνική έκδοση έχει τίτλο «Η Θεωρία Μετασχηματισμού». Το βιβλίο αυτό μπορεί να θεωρηθεί, μαζί με την «Αγωγή του Καταπιεζόμενου» του Freire, ως ένα από τα θεμελιώδη κείμενα που άλλαξαν τη ροή της θεωρητικής κατεύθυνσης και εφαρμογής της εκπαίδευσης ενηλίκων προς την κριτική αμφισβήτηση των προβληματικών αντιλήψεων και τη διεργασία της κοινωνικής αλλαγής.

Το βιβλίο, που πρωτοεκδόθηκε το 1991, παρουσίασε για πρώτη φορά ολοκληρωμένα τη Θεωρία Μετασχηματισμού του Mezirow και έκτοτε αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς της παγκόσμιας κοινότητας εκπαίδευσης ενηλίκων, με καταλυτική επίπτωση στην εξέλιξή της.

Στο 9ο webinar ο μεταφραστής του βιβλίου, Γιώργος Κουλαουζίδης, και ο επιστημονικός επιμελητής, Αλέξης Κόκκος, με συντονίστρια την Στεφανία Κορδία, συζητούν με τους συμμετέχοντες για την κομβική σημασία που έχει αυτό το βιβλίο στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων, τα συστατικά του στοιχεία, και τις δυνατότητες εφαρμογής στην εκπαιδευτική πράξη.

Για να εγγραφείτε συμπληρώνετε τη φόρμα εδώ https://forms.gle/Lp64aH9gThWiTsaG9

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here